Dans op dvd

18 jul 2014

Spetters. Druppels. Nat. Doorweekt. Dan heb ik het niet over al die regen dat nog niet zo lang geleden naar beneden viel maar over de unieke voorstelling Mirror Mirror van Conny Janssen Danst. In de grote industriële Onderzeebootloods op het terrein van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij danst het gezelschap in een bak van museale afmeting, gevuld met een laag water tot op enkelhoogte. Projectie van boven en opzij geven het water dan weer kringen, dan weer diepte of kleur. Een grote, ronde spiegel zorgt er voor dat de bewegingen van de dansers en de projecties weerspiegeld worden. Het geheel wordt begeleid door kamerorkest Sinfonia Rotterdam, zittend op een overbrugging op palen, halverwege de hal, met muziek van bekende componisten als  Philip Glass en John Adams. Dit avontuurlijke spektakel met veertien dansers, in een uniek kostuum van Babette van den Berg, zal nog lang beklijven...

Conny Janssen Danst verlaat regelmatig de theaters voor bijzondere locaties. Eerdere locatievoorstellingen van Conny Janssen Danst zijn vastgelegd op dvd en aanwezig in onze dvd-collectie in de Centrale Bibliotheek:

So here we are  De Van Nelle Ontwerpfabriek, het voormalig distributiecentrum van tabak, koffie en thee was het decor van deze voorstelling dat werd begeleid door een muziekensemble onder leiding van Carlo Balemans

Vuil & Glass  Een huisvuilcentrale in Alkmaar werd als bijzondere setting gebruikt met muziek van Phillp Glass, uitgevoerd door het Cello Octet Conjucto Iberico onder leiding van Elias Arizcuren.

How long is now waar de oude tramremise in Hillegersberg als decor diende met livemuziek van Alamo Race Track:

Common Ground, het voormalig Hofpleinstation in Rotterdam was een indrukwekkende setting met treinen die af en aan reden en met een prachtig uitzicht over de stad:

Nog meer dans op dvd? Kom eens kijken op de 4e verdieping van de Centrale Bibliotheek. Deze informatieve dvd's zijn gratis uitleenbaar.

Conny Janssen is inderdaad

Conny Janssen is inderdaad heel leuk! Ik kom snel langs.