Over Europa

24 apr 2017

Sinds 1999 werkzaam bij Bibliotheek Rotterdam; momenteel werkzaam als Specialist Mediawijsheid voor het district Oost. Ik ben eveneens werkzaam als Specialist Europa* voor het informatiecentrum Europe Direct in de Centrale Bibliotheek.

Daarnaast draag ik met heel veel plezier een steentje bij aan het Radio Rijnmondprogramma Vraag het de Bieb.

Mijn blogs zullen vaak over informatie zoeken, vinden en beoordelen gaan.

*informatie over Europe Direct:

Wilt je meer weten over de instellingen, wetgeving, programma's en het beleid van de Europese Unie? Kom dan naar het informatiepunt 'Europe Direct'.

Wat is Europe Direct?

Sinds 1999 maakt het Informatiepunt Europa deel uit van het Europe Direct Informatienetwerk. Dit netwerk, verspreid over de hele Europese Unie (EU), biedt de burger, dicht bij huis, informatie over de instellingen, de wetgeving, het beleid en de programma's van de EU.

Je vindt het informatiepunt op de 1e etage van de Centrale Bibliotheek. Klik hier voor een totaaloverzicht van de vestigingen van het Europe Direct Informatienetwerk.

Klik  hier om naar de lijst te gaan van Europese weblinks.

Kijk op de agenda voor activiteiten.

Wat doet Europe Direct?
Europe Direct Rotterdam informeert met behulp van publicaties en activiteiten, over onder meer de geschiedenis en organisatie van de EU, de Europese Commissie, het Europees Parlement en verschillende overige Europese instellingen.

Europe Direct Rotterdam probeert naast haar activiteiten de dagelijkse praktijk van de Rotterdamse burger te linken aan relevante Europese thema's. Daarnaast bezit Europe Direct de deskundigheid om betrouwbare informatie te vinden over Europese beleidsterreinen, waaronder de interne markt, werk en werkgelegenheid, veiligheid, voedselveiligheid, gezondheid, buitenlands beleid, rechten en milieu.

Vragen of opmerkingen?

Mail dan naar Mischa van Vlaardingen: m.vanvlaardingen@bibliotheek.rotterdam.nl

 

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.