Vlaamse bibliotheken stellen bekende Nederlandse romans als ebook gratis beschikbaar

08 dec 2015

Niet alleen de Nederlandse Bibliotheken zijn actief op het gebied van e-books. De overkoelende Vlaamse  Bibliotheekorganisatie stelt 15 mooie e-books uit de Nederlandstalige literatuur gratis beschikbaar via de app Verborgen Parels.

In oktober 2015 selecteerde de Bibliotheek 25 juweeltjes uit de 21ste eeuwse Nederlandstalige literatuur. Meer dan 40.000 mensen stemden mee en het resultaat is deze leesapp, waarin je de top 15 gratis kunt lezen. In de app vind je onder meer werk van Anna Enquist, Renate Dorrestein, Dimitri Verhulst, Arthur Japin en Kader Abdolah.

Verborgen Parels is een tijdelijke app waarmee je tot 20 januari gratis kunt genieten van deze mooie e-books op je tablet of smartphone. De app is beschikbaar voor leden en niet-leden van de Bibliotheek, na het installeren wordt je alleen gevraagd je eenmalig met je e-mailadres te registreren. Hierna kun je beginnen met lezen. De boeken blijven na het downloaden ook offline beschikbaar in je boekenkast. Het is niet mogelijk om de boeken op een e-reader te zetten.

Je vindt Verborgen Parels in de App Store voor iPads/iPhone en voor Android aangestuurde tablets en smartphones in Google Play Store .