Streaming e-books via Bibliotheek.nl

11 nov 2011
De Nederlandse digitale bibliotheek, Bibliotheek.nl hoopt vanaf het eerste kwartaal van 2012 online/streamed lezen in Nederland aan te gaan bieden.  Stichting Bibliotheek.nl gaat hierbij samenwerken met het Britse Bloomsbury. Aanvankelijk biedt Bibliotheek.nl alleen internationale titels aan, maar het aanbod wordt later uitgebreid met Nederlandstalige titels en Nederlandse content die Bibliotheek.nl zelf gaat verzamelen bij en via bibliotheken.

Op dit moment is nog niet duidelijk welke  titels in het streaming aanbod komen, omdat Bibliotheek.nl nog een selectie moet maken. Om een idee te krijgen kunnen lezers vast een kijkje nemen bij Bloomsbury Public Library Online en dan kiezen voor ´United Kingdom´ en vervolgens ´Available Bookshelves´. Uit dit aanbod zal Bibliotheek.nl een eerste keuze maken.