Papier OF digitaal. Welnee, papier EN digitaal

22 jul 2014

Als jeugdbibliothecaris zie ik het liefst dat ouders met hun kind(eren) naar de bibliotheek komen om samen boeken uit te zoeken. Het lidmaatschap is gratis en de keuze eindeloos. Wat is er niet fijner dan voorlezen voor het slapen gaan. Voor iedereen een feest, thuis of op vakantie!
Is jouw kind nog geen lid van de bibliotheek? Doe het dan gelijk want het is gratis (van 0-18 jaar) en kan online.

Als mediacoach kan ik het niet laten om je te attenderen op VakantieBieb, een app met 20 titels voor kinderen [En romans en thrillers, tijdschriften en reis- en taalgidsen voor jezelf, maar dat terzijde] Het voordeel van de VakantieBieb? Je kunt heel wat e-books tegelijk meenemen op je iPad, smartphone, tablet of e-reader. Dat scheelt heel wat gewicht en ruimte in je bagage. Bovendien is de Vakantiebieb helemaal gratis. Dus bekijk de titels. en/of download de app.

Ook handig is de E-book-ladder met 25 e-books voor kinderen van 4 tot 12 jaar van Kennisnet en Mijn Kind Online. Deze e-books moet je kopen, maar er zitten hele leuke boeken tussen die het aanschaffen meer dan waard zijn. Download hier de e-book-ladder en laat je inspireren!

Een dag niet (voor)gelezen is een dag niet geleefd!

Judith Pietersma
Specialist onderwijs & media

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.