Multimediaal e-book op iPad met app Papercut

16 sep 2011

Het digitale ontwerpbureau UsTwo heeft een app uitgebracht voor de iPad waarmee beeld en geluid wordt toegevoegd aan een e-book.
Uitgangspunt was het wegdenken van het papier (Papercut) en vanuit de tekst een nieuwe digitale leeservaring te bieden. Door geluid, video, plaatjes en animaties gebaseerd op de tekst toe te voegen ontstaat en nieuwe manier om verhalen te vertellen.
Als de lezer door de tekst rechtsonder op het scherm scrollt wordt bij bepaalde fragmenten rondom de tekst beeld en geluid opgeroepen en op de rest van het scherm gepresenteerd.

Video by Millustwo

Papercut kun je beschouwen als een digitaal platform om multimediale teksten te publiceren en wordt geleverd met drie korte verhalen. Nieuwe titels kunnen via de app worden aangeschaft.
Voor de eerste drie verhalen heeft UsTwo samenwerking gezocht met drie Britse auteurs (Richard BeardNadifa Mohamed en dichteres/illustrator Laura Dockrill), audio-ontwerpers en andere creatieve professionals en zo een nieuwe visie ontwikkeld op het traditionele e-book.

Video by Mathew Munrow

De app is vanaf 16 september verkrijgbaar in de iTunes appstore voor $5,99.
Later zal de app mogelijk ook voor andere formaten dan de iPad worden aangeboden.

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.