Koninklijke Bibliotheek biedt leden ruim 180.000 e-books te leen

21 feb 2012

Leden van de Konklijke Bibliotheek hebben sinds kort toegang tot een collectie van ruim 180.000 wetenschappelijke e-books.

E-Book Library KBDeze E-books zijn online beschikbaar via EBook Library en zijn daarnaast voor een periode van een week te downloaden. Leden kunnen de e-books full text doorzoeken, eigen annotaties toevoegen of een persoonlijke leeslijst creëren. Het gaat voornamelijk om Engelstalige boeken op het gebied van de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen.

Volgens Raymond Snijders, informatiespecialist bij Bibliotheek Windesheim, bevat de collectie ook een grote hoeveelheid managementboeken (zo’n 40.000), boeken over de kunsten en onderwijs (beide goed voor zo’n 10.000 ebooks) en Informatica (ruim 9.000 ebooks).

Via een eenvoudig zoekscherm is de collectie te doorzoeken. Heb je een interessant ebook gevonden, dan kan deze online bekeken worden of gedownload in twee formaten: PDF of ePub. Voor alle downloads geldt een standaard uitleentermijn van 7 dagen. Of het ebook nog beschikbaar is, wordt aangegeven met een groene stip ‘Available’. Dit hangt samen met de hoeveelheid licenties die de KB heeft aangeschaft per ebook.

Om de e-books te downloaden, is installatie van Adobe Digital Editions (gratis) vereist. Voor gebruik via iPhone, iPad en Android-toestellen wordt de app Bluefire Reader aanbevolen. Er wordt gewerkt aan de mogelijkheid om de e-books te downloaden op de Kindle.

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.