E-books van ePortal lezen op iPhone en iPad

29 feb 2012
Bluefire app voor ePortal

Op ereaders.nl stond een paar dagen geleden een handige en overzichtelijke uitleg voor het lezen van e-books uit de ePortal van de bibliotheek op een iPhone of iPad.
Behalve een stapsgewijze handleiding bevat het artikel ook handige links over Adobe DRM, de beveiliging waarmee onder andere de uitleentermijn wordt geregeld. Ook aandacht voor het aanmaken van het noodzakelijke Adobe Digital Editions account en het downloaden van de de app Bluefire Reader.

Tot slot attendeert ereaders.nl ook op een drietal tips om niet te veel te worden afgeleid bij het lezen op de iPad of iPhone door de bliepjes van mail- en andere attenderingen. Deze tipes komen van de website BookRiot.com:

1. zet je iPad/iPhone op de vliegthuigmodus (bellen, wifi, bluetooth en GPS staan hiermee uit)
  2. verplaats Instellingen-button naar een moeilijk bereikbare folder
  3. stel je toestel in op 'Wifi vergeten'
Portal eBooks online en uitbreiding Eregalerij

Dit voorjaar komt er een aanbod aan e-books beschikbaar in de vorm van online lezen (via het platform Public Library Online) en ook een app voor iPad en een website met gratis rechtenvrije e-books.

Daarnaast zal Bibliotheek.nl de eBooks Eregalerij uitbreiden met nieuwe titels.