E-books lenen voor Kindle in meer dan 11.000 Bibliotheken in VS

26 sep 2011

Leden van Amerikaanse bibliotheken kunnen sinds kort e-books uit de Kindle Store lenen via de lokale bibliotheeksite.
Met een simpele klik op een button worden de e-books via een Wifi-verbinding of USB op elke Kindle e-reader geüpload. Of via de gratis Kindle-apps voor Anroid, iOS, PC, Mac, BlackBerry en Windows Phone, of in de browser met de Kindle Cloud Reader . Na afloop van de uitleentermijn kan het e-book opnieuw worden geleend of gekocht via de Kindle Store. Eventuele notities en bookmarks blijven dan gewoon bewaard.

Niet alle boeken uit de Kindle Store zijn beschikbaar voor uitlening. Dat hangt af van de collectie waarvoor een bibliotheek een licentie heeft.In de New York Public Library (NYPL) zijn dat ruim 15.000 titels en in Arlington (Texas) toch altijd nog ruim 1500. Dat deze nieuwe service in een behoefte voorziet blijkt wel uit deze cijfers: het populairste e-book in de New Yorkse bibliotheek is 'The Help' van Kathryn Stockett, met 109 exemplaren en 568 leners in de wachtrij. Direct na het startsein van deze e-book service was een groot deel van de collectie al uitgeleend.

De uitleentermijn kan ook per bibliotheek verschillen. Wel krijgen leners een e-mail 3 dagen voor het einde van de uitleentermijn en ook op de verloopdatum zelf. Uitgeleende e-books kunnen ook gereserveerd worden. De lener krijgt een email zodra het boek beschikbaar is om te downloaden.

Op dit moment is deze service alleen nog beschikbaar in de VS. Hopelijk kan de Nederlandse bibliotheekgebruiker ooit ook van een dergelijke e-bookservice gebruik maken.

Video van Overdrive met uitleg

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.