Bibliotheekaanbod streaming e-books nu ook leesbaar op de iPad

13 feb 2013

Het platform van Public Library Online is omgezet naar HTML5. De streaming e-books van de Bibliotheek zijn hiermee nu ook leesbaar op apparaten die geen Flash ondersteunen, zoals de iPad. Ook hebben we een flink aantal mooie, nieuwe titels toegevoegd.

Enkele van deze nieuwe titels zijn: de hele Kurt Wallander-serie van Henning Mankell, veertien titels van Marianne Frederiksson (waaronder Anna, Hanna en Johanna, Simon, Het raadsel van de liefde en De kracht van een vrouw), elf titels van Charles den Tex (waaronder Cel en De nacht van meneer Miller), en verder titels van Nicci Gerrard, Jenna Blum, John Boyne, José Saramago, Santa Montefiore en Harlan Coben. Voor kinderen hebben we onder andere prentenboeken van Gottmer toegevoegd, zoals Potje! en Bout en Moertje.

Er zijn inmiddels meer dan 250 titels beschikbaar en dit aanbod wordt uitgebreid tot 500+ eind 2013.

De streaming e-books, waarbij bibliotheekleden na inloggen direct online kunnen lezen, zijn in 2012 gelanceerd. Het aanbod is verdeeld over verschillende ‘plankjes’, zoals ‘Nederlandstalig talent’, ‘Kinder- en Jeugdboeken’ en ‘Charles den Tex’.

Meer informatie over het aanbod streaming e-books en andere bronnen voor e-books op de website van de Bibliotheek Rotterdam

E-bookdiensten van de Bibliotheek

Bibliotheek.nl werkt continu aan de uitbreiding en verbetering van het e-bookaanbod van bibliotheken. Een overzicht van alle producten en diensten staat op bibliotheek.nl/ebooks.

Voor praktische vragen met betrekking tot het lenen en downloaden van e-books, raadpleeg de de e-bookpagina op de website van Bibliotheek Rotterdam of neem contact op met klantenservice.

Voor algemene vragen of opmerkingen over e-books en bibliotheken kunt u contact opnemen met Sander van Kempen, manager contentmanagement van Bibliotheek.nl. Met specifieke vragen over een product of dienst kunt u terecht bij e-books@bibliotheek.nl.