Aanbod uitleenbare e-books sterk uitgebreid

17 sep 2014

Sinds de start van de e-bookcampagne afgelopen zaterdag 13 september heb je voor het lenen van een e-book keuze uit een breed aanbod met meer dan 1000 nieuwe, grotendeels ook recente titels. Van schrijvers als Arthur Japin, Ilja Leonard Pfeiffer, Joost Zwagerman, Arnon Grunberg, Hella S. Haasse, Tomas Lieske, Baantjer, Jan Siebelink en Thomas Rosenboom is vrijwel het totale oeuvre inclusief de nieuwste titels van dit jaar beschikbaar. Bibliotheekleden hebben vrij toegang tot de totale collectie van een kleine 7.000 e-books. Voor het eind van het jaar komen daar nog minstens 1.000 titels bij.

Hoe werkt het?

Kijk alvast naar het aanbod op de e-book pagina van de bibliotheek, klik op ‘aanmaken webaccount’ rechtsboven deze pagina en houd je bibliotheekkaart bij de hand. Voor een handleiding en veelgestelde vragen klik op het venster ‘Kom je er niet uit’. Je kunt de e-books lezen op je e-reader, smartphone, tablet of computer. Lenen kan op ieder moment van de dag. Hiervoor heb je alleen je webaccount nodig dat gekoppeld is aan je Bibliotheek-abonnement.
Het aanmaken van een account, inloggen en lenen wijst zich vanzelf. Download onderaan deze pagina indien gewenst de handleidingen.

Win een gratis jaarabonnement

Als je tussen 15 september en 10 oktober 2014 je webaccount aanmaakt maak je automatisch kans op een gratis jaarabonnement van je Bibliotheek. Je moet lid zijn van de bibliotheek om (eenmalig) een account te kunnen maken. Daarna kun je inloggen met je emailadres en je gekozen wachtwoord en e-books lenen. Als je nog geen bibliotheeklidmaatschap hebt, kom dan even langs bij de Bibliotheek.

E-book infostands in de bibliotheekvestigingen

Mocht je nog vragen hebben of opmerkingen, de bibliotheekmedewerkers op de vestigingen staan voor u klaar, neem contact op via de website/telefoon of bezoek de speciale infostands op de vestigingen:

16-09    Centrale            13.00u 15.00u

25-09    Delfshaven       14.00u  16.00u

29-09    Hoogvliet          14.00u 16.00u

30-09    Centrale            13.00u 15.00u

02-10    Feijenoord        14.00u  16.00u

06-10    IJsselmonde     14.00u  16.00u

07-10    Centrale            13.00u  16.00u

09-10    Ommoord         14.00u  16.00u

De vakantiebieb

Tijdens de schoolvakanties kun je gratis e-books, zoals thrillers en jeugdboeken, lezen via de app van VakantieBieb. Vlak voor de vakantieperiode ingaat, vind je de banner op onze homepage. Dat de vraag naar e-books enorm stijgt tonen de cijfers van de VakantieBieb wel aan. Op 31 augustus sloten de bibliotheken deze succesvolle zomeractie af. Acht weken lang kon iedereen genieten van een gevarieerd vakantieleespakket voor het hele gezin. In totaal downloadden 345.000 mensen de app, waarvan zo’n 200.000 nieuwe gebruikers deze zomer. In totaal zijn deze zomer 1,5 miljoen e-books gedownload, drie keer zo veel als vorig jaar.

De VakantieBieb ging mede uit naar het belang van zomerlezen voor kinderen (in totaal werden 485.000 jeugdtitels gedownload, honderden kinderen stuurden van over de hele wereld kaarten om kans te maken op een iPad mini)

Overige bronnen voor uitleenbare of vrij te downloaden e-books

Naast dit aanbod heeft u toeganng tot onze collectie uitleenbare Nederlands- en Engelstalige e-books via e-portal. Hier kun je trouwens ook terecht voor een ruime collectie audiobooks.
Ook via onze catalogus kun je duizenden rechtenvrije titels gratis downloaden. Het gaat om wat oudere titels in diverse talen. Met de selectie e-books kun je honderden rechtenvrije e-books uit de wereldliteratuur downloaden.

Handleidingen e-book service: