Leerlingen over...

10 nov 2016

In deze 'Leerlingen over' blogt Erasmus over de virtuele wereld. De virtuele wereld is voor Erasmus nog een beetje lastig te begrijpen, vooral Pokémon Go. Hoe staat Erasmus tegenover deze tweede (virtuele) wereld? 

Pokémon Go - door Romaisa

Hallo lezers,

Tot mijn grote verbazing zag ik vandaag allemaal Pokémon Go spelers op straat. Eerst wist ik helemaal niet wat Pokémon Go was. Ik kwam een meisje tegen die Pokémon Go speelde. Ik vroeg nieuwsgierig wat het spel inhield. Zij vertelde het en ik luisterde aandachtig naar haar verhaal. Nadat zij was uitgesproken keek ik haar aan en vroeg of ze Chinees sprak, want daar leek het wel op. Ze vertelde: “Ik vang Pokémons in de virtuele wereld en vecht tegen andere Pokémon trainers”. Ook dit begreep ik niet. Daarom vroeg ik aan haar wat de virtuele wereld was en ze zei: “De virtuele wereld is een wereld in een game”. Ik dacht dat er alleen de echte wereld en de hemel bestonden! Haar antwoord hierop was dat er mensen zijn die niet meer zonder de virtuele wereld kunnen.

Ik vraag me af waarom mensen in deze tijd een virtuele wereld nodig hebben, ik kan best zonder. Vroeger konden de meeste mensen het woord Pokémon Go niet eens spellen. Ik snap niet waarom mensen verslaafd  kunnen worden aan Pokémon Go. In mijn jeugd moest je zelf iets verzinnen om jezelf te vermaken en mensen in deze tijd zouden niet eens een week zonder hun telefoon of gamecomputer kunnen. Videogames zijn ook zo gewelddadig. Geweld is in deze tijd niks meer vergeleken met in mijn tijd!                                            

De mensen in deze tijd lijken echt helemaal doorgedraaid. Pokémon, Pokémon en nog eens Pokémon. Ze beginnen zelf op een Pokémon te lijken. En die namen ook: Nidoqueen, Magikarp, Hypno, hoe kom je erop?! Ik zou eens een boek moeten schrijven over die Pokémonfans en dan zou het Lof der Pokémon heten. Steden vol met Pokémonfans, treinen vol, pretparken vol. Dan heette Nederland geen Nederland meer, maar Pokémonland.

Lieve vrienden, in de krant las ik dat iemand is verdronken, omdat hij in een meer viel toen hij Pokémon aan het spelen was. Zoveel ongelukken door Pokémon, echt ongelofelijk! Ik heb mijn buik vol van die Pokémons.

Ik ben onder de indruk van de virtuele wereld. Het is leuk, maar raak er niet aan verslaafd. Richt je ook op andere dingen. Denk ook aan de echte wereld en wat je daarin kunt doen en betekenen. Je leeft tenslotte maar één keer. Besteed die ene keer goed en verspil hem niet. Laat je niet verleiden door wat er om je heen gebeurt.

Groetjes,

Erasmus

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.