Leeskr8! maakt leesbevordering echt leuk

17 jan 2012

Bent u docent onderbouw van het vmbo en vindt u het een klus om uw leerlingen aan het lezen te krijgen? Dan weet ik een aantrekkelijke oplossing: Leeskr8!

Leesbevorderen wordt door een combinatie van traditioneel lesgeven en digitale hulpmiddelen leuk voor de leerlingen en voor u.

Leeskr8! bestaat uit drie onderdelen:

1. Een korte film waarin 8 verschillende jongeren vertellen wat zij hebben met boeken, lezen en de bibliotheek.
  2. Een website voor de leerlingen Lees jij graag? Ja/Nee
  3. Een website voor docenten waar leesbevorderingslessen kunnen worden samengesteld.

In de film kunt u zien hoe Leeskr8! werkt.

De basis van Leeskr8! wordt gevormd door een lijst van 150 leesboeken, informatieve boeken, strips en tijdschriften. Deze  lijst wordt regelmatig opgefrist.

Trailer van de film

Meer weten?

Neem contact op team educatie van Bibliotheek Rotterdam: (010) 281 62 40 educatie@bibliotheek.rotterdam.nl

Judith Pietersma