Cursus Open Boek

16 sep 2011

De cursus Open Boek die leerkrachten opleidt tot leescoördinatoren, is een kans voor bibliotheken om beter en structureel samen te werken met het primair onderwijs. Opgeleide leescoördinatoren zijn belangrijke gesprekspartners om leesbevordering op school samen vorm te geven. Om deze reden is de cursus onderdeel van het traject Kunst van Lezen / Bibliotheek op de basisschool.

ProBiblio ziet structurele samenwerking met het onderwijs als belangrijke pijler onder het bibliotheekwerk. Daarom willen wij het bibliotheeknetwerk faciliteren bij het aanbieden van de cursus Open Boek aan leerkrachten in het werkgebied. Doel is dat iedere basisschool beschikt over twee leescoördinatoren die de cursus hebben gevolgd.

De rol van ProBiblio is coördinerend. U kunt bij ons terecht voor informatie over de organisatie van de cursus. Ook kunt u gegevens krijgen over trainers die de cursus kunnen geven wanneer u zelf een cursus wilt organiseren. Verder kunnen wij informeren over bibliotheken die cursussen geven en plaatsen over hebben voor leerkrachten uit andere regio's. Wij stellen het op prijs als u gegevens over uw cursussen aan ons doorgeeft.

Meer weten? Kijk op de site van ProBiblio of op www.leescoördinator.nl