Samen sterk | de leesconsulent en leescoördinator aan de slag

28 nov 2012

Essentieel voor de Bibliotheek op school is de samenwerking tussen de leesconsulent van de bibliotheek en de leescoördinator van de school. De leesconsultent begeleidt de leescoördinator bij de uitvoering van wat is vastgelegd in het lees-en mediaplan en de leescoördinator ondersteunt het schoolteam. Het zijn spannende tijden voor beiden. Zowel leesconsultenten als de leescoördinatoren volgen in de komende weken/maanden een cursus. De leesconsulenten de module Leesconsulent via ROC midden-Nederland en de leescoördinatoren de cursus Open Boek gegeven door Bibliotheek Rotterdam.

Het doel van beide cursussen is de kennis van leesconsulenten en leescoördinatoren zo te vergroten dat de samenwerking tussen de bibliotheek en de school nog beter vorm te geven.

Drukke tijden dus want naast de cursus zijn alle deelnemende scholen druk met het invullen van de monitor van de Bibliotheek op school.

Judith Pietersma