Lezen is een feest; Rotterdamse onderwijsparade 2016

03 okt 2016

Voor lezen geldt; hoe meer je het doet, hoe beter het gaat. In groep 3 en 4 wordt daarom dan ook veel gelezen. Maar ook als ouder kun je samen met je kind leeskilometers maken. Naast boeken zijn er apps voor je smartphone of tablet, websites en spelletjes die je kunt gebruiken om van het lezen een feest te maken. Hieronder hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.
Deze blog is onderdeel van de workshop Lezen in groep 3 en 4 onderdeel van de Rotterdamse Onderwijsparade 2016.
 
APPS
Hieronder vind je een aantal apps voor je smartphone en/of tablet. Je kunt uiteraard zelf ook zoeken in de iTunes appstore of Google playstore met de zoekterm "leren lezen".
TIP
Gratis apps lijken aantrekkelijk, maar zitten vol met reclame of bieden maar een klein stuk van de betaalde app. Betalen maakt de investering in een app meer dan de moeite waard.
 
 
Juf Jannie - Leren lezen
De app is speciaal ontwikkeld met het oog op het leesonderwijs zoals de kinderen in groep 3 krijgen aangeboden. De woorden in de app zijn klankzuiver, zoals de kinderen dat ook in de klas oefenen.
Met Juf Jannie – leren lezen leren de kinderen:
-  woorden lezen.
-  zinnen lezen.
-  woorden spellen.

iTunes appstore € 4,99
Google playstore € 3,79
 

Juf Jannie - Leestrein
Leestrein is speciaal ontwikkeld voor kinderen die net beginnen met het leren lezen.
De app bevat dezelfde woorden die beginnende lezers leren op school. Daardoor sluit de app precies aan bij het leesproces op school.
iTunes appstore € 1,99
Niet te koop in Google playstore
 
 
Leren Lezen
Leren Lezen is het educatief spelletje bij uitstek om kinderen te leren lezen en vooral te motiveren om te lezen:
Het leert kinderen van 3 tot 8 jaar lezen op een zeer ludieke manier. Er zijn twee modules : de “Leer” module en de "Speel” module.
De “Leer” module maakt gebruik van een 100-tal leuke tekeningen, voornamelijk dieren, om woorden en het alfabet aan te leren. Wanneer je op een tekening drukt hoor je het gesproken woord.
De “Speel” module omvat 4 verschillende spelletjes elk met verschillende moeilijkheidsgraden dat het kind bereikt indien het de vorige proeven foutloos doormaakt.
iTunes appstore € 2,99
Niet te koop in Google playstore
 
 
Woorden Leren
Woorden Leren is een spel voor kinderen die beginnen met leren lezen en schrijven. De app bevat 150 tekeningen van eenvoudige woorden die worden gebruikt in 6 verschillende spelletjes met toenemende moeilijkheden.
iTunes appstore € 2,99
Niet te koop in Google playstore
 

Lezen en Schrijven 1, 2 en 3
Deze educatieve spellen laten kinderen kennis maken met de vormen en klanken van de eerste Nederlandse basisschoolwoorden.
  1. Lezen en Schrijven 1 - Letters Lezen is in het bijzonder gemaakt voor jonge kinderen die beginnen met lezen.
  2. Lezen en Schrijven 2 - Letters Leggen is speciaal gemaakt voor jonge kinderen die beginnen met het schrijven van woorden.
  3. Lezen en Schrijven 3 - Leesrees leert uw kind lezen op dezelfde manier als op school. Met een stopwatch. Deze zit al in de app ingebouwd.
 
 
Spelletjes om te leren lezen en schrijven
De app bevat verschillende spelletjes die uw kind zullen helpen het metverbeteren van het leren lezen en schrijven
Het leert kinderen van 3/4 tot 8 jaar het alfabet, lezen en spelling met ludieke spelletjes op een progressieve en zeer speelse manier zonder dat de hulp van een volwassene nodig is.
iTunes appstore € 3,99
Niet te koop in Google playstore
 
 
Begrijpend lezen avi-start.
Thema Kerst
Kinderen die vanaf zo'n 4 maanden les hebben gehad, zullen in deze app in staat zijn (met eventuele hulp) het deels geanimeerde verhaal te lezen. En alvast een start te maken op het begrijpend lezen.
iTunes appstore € 2,99
Niet te koop in Google playstore
Thema Paasfeest
Kinderen die vanaf zo'n 6 maanden les hebben gehad, zullen in deze app in staat zijn (met eventuele hulp) het deels geanimeerde verhaal te lezen. En alvast een start te maken op het begrijpend lezen.
iTunes appstore € 2,99
Niet te koop in Google playstore
Thema dierentuin
Kinderen die vanaf zo'n 7 maanden les hebben gehad, zullen in deze app in staat zijn (met eventuele hulp) verhaal te lezen. En alvast een start te maken op het begrijpend lezen.
iTunes appstore € 2,99
Niet te koop in Google playstore
 
WEBSITES
OVER APPS

INFORMATIE OVER LEREN LEZEN

TIJDSCHRIFTEN
 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.