Jouw klas de meest mediawijze klas van 2016?

27 mei 2016

De 12-jarige Selma is een echte mediamaker! Zij en haar vrienden vloggen, facetimen, gamen en programmeren er op los. Maar dan gaat het mis in de winkel van haar vader. Lukt het jouw klas om Selma te helpen en de winkel van haar vader te redden?

Probeer het en doe met je klas mee met het digitale spel MediaMasters.

Met MediaMasters ontdekken leerlingen spelenderwijs wat de kansen en bedreigingen zijn van (digitale) media. Aan de hand van spannende opdrachten helpen ze vijf dagen lang Selma en haar vrienden om de winkel van haar vader te redden. Hiervoor moeten zij zogeheten MediaMissies volbrengen. Dit zijn vragen en opdrachten die te maken hebben met thema’s op het gebied van mediawijsheid, zoals sociale media, informatievaardigheden, programmeren, cyberpesten, vloggen en online samenwerken. De winnaar van MediaMasters mag zich de meest mediawijze klas van Nederland noemen.

Week van de Mediawijsheid

MediaMasters is onderdeel van de Week van de Mediawijsheiddie van 18 tot en met 25 november 2016 wordt georganiseerd door mediawijzer.net. Het thema van dit jaar is: ‘Feit, Fake of Filter: Hoe word jij beïnvloed?’.

Meedoen?

De inschrijving voor MediaMasters is vanaf 17 mei 2016 geopend. Je kunt jouw groep dus vast aanmelden. Het spel is voor leerlingen van groep 7 en 8 en wordt gespeeld in de klas. Als leerkracht begeleid je de groep bij het spel met behulp van het digibord.

Deelname is gratis.

Prijzen

Ieder jaar zijn er mooie prijzen te winnen. Zo zijn in voorgaande jaren klassen op bezoek geweest bij The Voice of Holland, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, EYE museum en het MOTI-museum. Iedere deelnemer ontvangt na afloop een MediaMasters-diploma.

Kijk voor meer informatie op www.weekvandemediawijsheid.nl