Ga toch klooien!

06 dec 2016

Sinterklaas is voor heel veel mensen een reden om eens flink in de creativiteit te duiken en er lekker op los te knutselen. Maar waarom niet het hele jaar door? En dan niet alleen, stiekem in je eigen kamer, maar samen met anderen, met je kinderen bijvoorbeeld.

Neem de zes Klooikoffers van Stichting Lekker samen klooien. In iedere koffer vind je materiaal om lekker mee te knutselen, maken zoals de bedenkers het noemen. Of klooien. Je kunt aan de gang met

  • make.do – vanaf 4 jaar
  • Lijmpistool – vanaf 6 jaar
  • Meten is keten – vanaf 6 jaar
  • Striptang – vanaf 7 jaar
  • Soldeerbout – vanaf 8 jaar
  • Scherpe messen – vanaf 9

Stichting Lekker samen klooien gelooft dat samen maken en ontdekken goed is voor kinderen en ouders.

“Ze leren nieuwe dingen, raken meer verbonden en zijn blij en trots. Goed toch!”

De klooikoffers bestel je via Conrad. Ze kosten tussen de 18,99 en 53,99 en daarvoor krijg je één stuk gereedschap, bijpassend materiaal en een instructie. Alles wat je nodig hebt zit er dus in. Leuk cadeautje voor onder de kerstboom?!

Be jij wel klooiklaar?

Voor ouders die twijfelen of zij zelf of hun kind(eren) klooiklaar is(zijn), is er een leuk boekje Maak van je kind een maker, en word er zelf ook één. Het is geschreven door een van de oprichters en bedenkers van Lekker samen klooien, Astrid Poot, mede mogelijk gemaakt door Cubiss. In het boekje staat beschreven hoe je samen met je kind(eren) aan de slag kunt, hoe je het aanpakt en waar je op kunt letten. Uitgangspunt zijn zes regels waardoor de kans van slagen vergroot.

En mocht je willen weten wat je met je kunt maken? Bestel dan de poster Makers maken met daarop de 50 tools die alle kinderen moeten kennen voor hun 12e jaar. Ook bedacht door Astrid Poot. Ik heb ze bekeken en eerlijk is eerlijk, ook ik moet nog een aantal tools uitproberen! En het is lang geleden dat ik twaalf jaar was.Aan de slag dus.

Judith Pietersma. specialist media & onderwijs

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.