september 2011

30 sep 2011

Lezers ontdekken nieuwe e-books vooral dankzij tips andere lezers

Dat is de belangrijkste conclusie uit een online poll die uitgeefplatform Smashwords had uitgezet op het online forum Mobileread.

 
30 sep 2011

van strip tot sprookje, tentoonstelling van de illustrator The Tjong-Khing.

Tot 31 augustus 2012 brengt het Kinderboekenmuseum de tentoonstelling Thé Tjong-Khing. Van strip tot sprookje. Een interactieve familietentoonstelling over het leven en werk van een van Nederlands belangrijkste illustratoren.

Kom en laat je meevoeren door de bijzondere wereld van Thé Tjong-Khing. Ontdek hoe hij zich ontwikkelde van striptekenaar tot sprookjeskunstenaar en ervaar door animaties, film en spelletjes hoe hij zijn tekeningen maakt.

De tentoonstelling Thé Tjong-Khing. Van strip tot sprookje  is geschikt voor kinderen van 3 t/m 13 jaar.

 
30 sep 2011

Bibliotheek.nl wil 25 miljoen voor e-books

Omdat  Stichting Bibliotheek.nl verwacht dat de e-booksmarkt de komende jaren explosief zal groeien, wil ze het budget voor e-books stapsgewijs verhogen van 3,5 naar 25 miljoen euro.

 
29 sep 2011

Canon van Zuid-Holland

Als geinteresseerd bent in cultuur of geschiedenis, of u bent leerkracht basisionderwijs of docent geschiedenis kent u ongetwijfeld de website over de canon van Nederland entoen.nu. Wist u ook dat er Zuidhollandse canon  bestaat?

 
29 sep 2011

"Bejaarde uitgeverswereld bevordert illegaal downloaden e-books"

In zijn column in NRC.next van 29 september (p. 17)  verbaast Alexander Klöpping zich over het gebruik van DRM (Digital Rights Management), een kopieerbeveiliging, door uitgevers van e-books.

 
29 sep 2011

Monsterlijke boekenhoekboekenlegger | zelf te maken

Misschien heel herkenbaar? U heeft een boekenlegger in een boek gedaan, maar als u uw boek pakt.... valt de boekenlegger eruit.

Met deze boekenlegger kan dat niet gebeuren!

Helaas is hij (of zij?) nergens te koop en moet u hem/haar zelf maken. De beschrijving is wel in het Engels, maar met duidelijke foto's

Veel plezier.

 

 
27 sep 2011

WPG-uitgevers digitaliseren 2000 titels

Bijna 2000 Nederlandstalige literaire backlisttitels van de WPG- uitgeverijen De Bezige Bij, Thomas Rap, Cargo, Balans, De Arbeiderspers, Querido, Nijgh & Van Ditmar en Athenaeum—Polak & Van Gennep komen beschikbaar als digitaal boek bij de Digitale Bibliotheek der Nederlandse Letteren. http://www.dbnl.nl.

 
27 sep 2011

Het menselijke gezicht van Facebook

Facebook,sociale media tasten de persoonlijke aandacht voor elkaar aan. Dat is de strekking van het onlangs gepubliceerd boek "Alone together" van Sherry Turkle .
In het tv programma "Gesprek op 2"  van 25 sept 2011 gaat zij daar verder op in:

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Bibliotheek Rotterdam beschikt over een uitgebreide collectie boeken en informatie over sociale media

 
27 sep 2011

Gezocht: Jonge Dichter des Vaderlands (JDDV)

Tot 31 oktober aanstaande kan poëzietalent tussen de 16 en 18 jaar zich aanmelden als kandidaat voor de verkiezing van de Jonge Dichter des Vaderlands (JDDV) door vier gedichten in te sturen. Kijk voor inschrijven, informatie, lesbrieven voor vmbo, havo en vwo op www.jongedichterdesvaderlands.nl

Het Poëziepaleis en partner zoeken de JDDV: een bijzonder poëzie- en podiumtalent tussen de 16 en 18 jaar. Niet alleen schrijvers van 'klassieke' poëzie komen in aanmerking, ook met sms-gedichten, rap- en songteksten kun je meedoen aan de verkiezing.

 
27 sep 2011

Mediawijsheid - een lespakket voor groep 7 & 8

Leerlingen zijn over het algemeen heel erg mediavaardig. Ze gebruiken computers, smartphones en tablets met het grootste gemak. Maar mediavaardig is niet hetzelfde als mediaWIJS. op de website van KlasseTV1 staat een lespakket Mediawijsheid voor de groepen 7 en 8. In zes lessen doen de leerlingen kennis en vaardigheden op over nieuwe media. Het lespakket is uitermate geschikt voor het digitale schoolbord. Omdat het internet niet ophoudt bij de schooldeur, worden de ouders ook betrokken bij de lessen.

 
26 sep 2011

Alle klassieke bladmuziek voor piano in een app voor de iPad

Je speelt piano, je hebt een iPad en je bent op zoek naar een handzame app waar je direct kunt putten uit een groot arsenaal aan klassieke bladmuziek?

 
26 sep 2011

iRealbook met akkoordschema's voor jazzmusici

(laatst bijgewerktop 02-10-2012) iReal Book is een verzameling  accoordschema's van honderden jazz- ,pop- en latinnummers, voor de iPad, iPhone en iPod Touch. Vanwege auteursrecht bevatten deze  geen melodieen en teksten. Handig bij optredens.